RBC, van oudsher een familiebedrijf, is trots op haar ‘roots’ en het unieke karakter van de organisatie! RBC is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op het gebied van veiligheid. In Nederland en daarbuiten. Naast Nederland zijn we gevestigd in België en operationeel in Duitsland.

Wij streven naar langdurige relaties, respecteren onze relaties en zijn loyaal naar onze partners. Klanten van het eerste uur zijn nog altijd klant. Klanten moeten altijd en overal tevreden zijn over de door ons geleverde diensten.

RBC steekt energie in zaken als identiteit en imago, waaronder ook ons werkgeversimago. Een goed werkgever zijn vinden wij van essentieel belang. Onze werknemers zijn dan ook loyaal aan RBC en werken 24/7 met hetzelfde enthousiasme voor u en voor ons.

RBC is vanuit zijn oorsprong een partner om op te bouwen en te vertrouwen.

De oorsprong

1994
Philip en Peter Tooren richten 1 februari 1994 het bedrijf Regionale Brandwachten Centrale VOF aan de Mijnsherenlaan, Rotterdam. De noodzakelijke VCA certificering wordt direct gehaald. Vader en zoon zijn in ´no time´ een begrip binnen de brandwachtenwereld.

1996
Oprichting R.B.C. B.V., de Regionale Brandwachten Centrale, door Philip Tooren, Peter en Michel Tooren. Het bedrijf vestigt zich aan de Vosbergendam te Rotterdam en groeit door naar 11 werknemers.

1997
RBC verhuist naar een nieuw kantoor, gevestigd op het Rivium te Capelle aan den IJssel.

1998
Uitbreiding van het kantoor op het Rivium. RBC is fors doorgegroeid, qua omzet, klanten en werknemers. In twee jaar is het aantal werknemers verdrievoudigd (33).

Verdere ontwikkeling

2001
RBC BV neemt het gerenommeerde bedrijf Oilfield Services over. Oilfield gaat op in RBC. RBC BV blijft gestaag groeien en vestigt ook internationaal meer en meer de aandacht op zich. Peter en Michel Tooren worden voor 100% verantwoordelijk; zij nemen de aandelen van hun vader, Filipus Tooren, over.

2002 – 2004
Peter en Michel Tooren gaan door met de ‘hands on’ mentaliteit. Van werknemers wordt dit ook verwacht. De groei en het aansturen van het personeel vereisen dat ze meer op kantoor moeten zijn. Werktenue wordt vaker gedragen dan kantoorpak, want bij alle werkzaamheden blijven ze betrokken.
RBC keert terug naar Rotterdam en betrekt een nieuw hoofdkantoor. Het pand aan de Aploniastraat 82 biedt veel meer mogelijkheden en faciliteiten. RBC is zo nog beter in staat zijn diensten optimaal aan te bieden.

2005
Oprichting RBC Brandbeveiliging Nederland B.V. De tweede tak van de onderneming richt zich in eerste instantie op binnenvaart en scheepswerven. RBC Brandbeveiliging doet dit zo succesvol dat aanvragen uit andere sectoren binnenkomen. Vanuit de basisgedachte “doe wat je zegt, maak waar wat je belooft” worden ze al snel ook in deze sectoren een begrip.

In 2005 wordt het aangrenzende pand aan de Aploniastraat ingelijfd en een werkplaats plus magazijn.

2006
Man van het eerste uur en medeoprichter van RBC, Philip Tooren, neemt definitief afscheid van RBC.

2007
Oprichting RBC Flex B.V. Een uitzendbureau. Deze derde divisie is een logische ontwikkeling gezien de grote vraag naar vast en tijdelijk personeel binnen de sectoren waar RBC actief is en het enorm netwerk waar RBC over beschikt.

RBC vestigt zich aan de Stolwijkstraat, het huidige hoofdkantoor.

Elkon Handelsmaatschappij B.V. wordt overgenomen. Elkon gaat uiteindelijk op in RBC Brandbeveiliging Nederland BV.

2008 – 2009
Benieuwd naar het succes van RBC, wordt RBC nauwlettend gevolgd door internationale ´concerns´. Uiteindelijk resulteert dit in een samenwerking.

Compleet in veiligheid

2010
Een ervaring rijker gaan de gebroeders Tooren weer zelfstandig verder. De internationale ´know how´, gekoppeld aan de Nederlandse professionaliteit brengt RBC over de landsgrenzen. De organisatie bestaat inmiddels uit 110 werknemers.

RBC Nederland voert in 2010 een complete re-branding door met het motto ´compleet in veiligheid´. Alle divisies krijgen een nieuw logo/huisstijl die kracht en kwaliteit van RBC weerspiegelt binnen iedere sector waar ze in opereren.

Augustus 2010 wordt de nieuwe website gelanceerd en de nieuwe corporate brochure.

2011
RBC neemt Intersafe Mobile Safety Services (IMSS) over van Instersafe Groeneveld en brengt IMSS en het personeel onder in de divisie RBC Industriële & Maritieme Veiligheid.

2012
Veiligheid en bewaking zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. RBC Bewaking, de vierde divisie binnen RBC, is dan ook een logische stap. RBC is nu in staat (project gerelateerde) bewakingsvraagstukken voor klanten op te lossen.

2013
Een Belgische vennootschap is opgericht ten behoeve van de plannen in Antwerpen. VCA–P (VCA Petrochemie) is behaald. In België bestaat RBC uit de activiteiten van RBC Brandbeveiliging en RBC Industriële & Maritieme veiligheid.

2014
Met trots hebben wij onze vestiging van RBC België geopend. Na een volledige verbouwing van onze unieke locatie, hebben wij middels een zogenaamde opendeur dag, de RBC vestiging op Kauwenstein te Antwerpen aan onze klanten en relaties gepresenteerd. Voor velen beter bekend als de locatie tussen de Boudewijn- en van Cauwelaertsluis.

2015
SERIS Nederland en RBC Group hebben na zorgvuldig overleg besloten de activiteiten van de divisie Safety van SERIS en alle personeelsleden werkzaam binnen deze divisie onder te brengen bij RBC Group. RBC Group neemt de Nederlandse Safety Divisie over en deze zal binnen RBC Group deel gaan uitmaken van de divisie Industriële & Maritieme Veiligheid. Vanaf 7 september 2015 zal de naam SERIS Safety in Nederland niet meer worden gevoerd.

2021

In 2019 geeft medeoprichter van RBC, Peter Tooren te kennen van zijn welverdiende pensioen te willen gaan genieten. Met ingang van 2021 heeft Pim van der Est de aandelen van Peter Tooren overgenomen. Hiermee is Pim medebestuurder van RBC Group geworden gezamenlijk met Michel Tooren.

Vanaf 1 februari 2021 is Marine Safety Europe B.V. onderdeel geworden van RBC Group.
‘Door de samenwerking met Marine Safety Europe kunnen wij als RBC Group onze klanten nog beter van dienst zijn’. ‘Het zorgt voor een aanvulling op onze missie Compleet in Veiligheid’ volgens Pim van der Est en Michel Tooren, directeuren van RBC Group. RBC is een multinational met de cultuur van een familiebedrijf en sinds 1994 de specialist op het gebied van veiligheid en beveiliging in de zware industrie en maritieme sector.

Marine Safety Europe is al jaren de specialist op het gebied van brandbestrijdings-, reddings- en veiligheidsuitrusting voor de maritieme en offshore sector. ‘De kracht van beide bedrijven maakt ons een bredere partner voor het behoud van de veiligheid van onze klanten’ aldus Marine Safety Europe Directeur Stephen Mulder.

Vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Rotterdam en de locatie in de haven van Antwerpen bedienen RBC Group en Marine Safety Europe gezamenlijk de klanten.