BHV/ EHBO opleidingen

RBC heeft een ruim aanbod aan veiligheidsgerelateerde opleidingen en trainingen die zowel incompany  als in het eigen moderne opleidingscentrum kunnen worden gegeven.  Naast deze fraaie ingerichte instructielokalen hebben we ook de beschikking over professionele praktijkruimtes.

RBC verzorgt onderstaande opleidingen op het gebied van EHBO en BHV (Bedrijfshulpverlening).

1 Bedrijfshulpverlening BHV Basis

 

Doelgroep:
Medewerkers die binnen het bedrijf bij een calamiteit op een juiste manier moeten kunnen optreden.

Inhoud cursus:
De opleiding Bedrijfshulpverlening bestaat uit: Eerste Hulp

 1. Niet-spoedeisende Eerste Hulp:
  In het onderdeel niet-spoedeisende Eerste Hulp gaat het over de beoordeling en behandeling bij niet-levensbedreigende aandoeningen. Dit kunnen onder meer wonden, oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden zijn.
 2. Spoedeisende Eerste Hulp:
  Bij het onderdeel Spoedeisende Eerste Hulp komt de basale reanimatie en het gebruik van de AED aan bod. Ook wordt ingegaan op het optreden bij verstikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en een hersenschudding.
 3. Brandbestrijding en Ontruiming Praktijk:
  Het onderdeel Brandbestrijding is gericht op het omgaan met situaties in een gebouw. Cursisten leren ten eerste een beginnende brand te blussen met de daarvoor beschikbare middelen, in theorie én praktijk. Zo wordt er onderwezen hoe brand ontstaat en welke middelen gebruikt kunnen worden om de brand te blussen. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren van het blussen aan bod.
 4. Ontruiming:
  In het onderdeel Ontruiming wordt aandacht besteedt aan de rol en taken van de BHV’er tijdens een ontruiming. Ook is er aandacht voor de ontruimingsvoorzieningen en de samenwerking met externe hulpverleners.

Duur:
4 dagdelen

Plaats:
Rotterdam

Cursus dagen:
Op aanvraag

2 Bedrijfshulpverlening BHV Herhaling

 

Doelgroep:
Medewerkers die binnen het bedrijf bij een calamiteit adequaat moeten kunnen optreden.

Inhoud cursus:
Ochtend: Brandbestrijding en Ontruiming.
Middag: Eerste hulp en Levensreddende Handelingen.

Duur: 
2 Dagdelen

Plaats: 
Rotterdam

Cursus dagen:
Op aanvraag

3 Ploegleider BHV

 

Doelgroep:
De 2-daagse basiscursus Ploegleider BHV is bedoeld voor personen die in geval van nood operationeel leiding moeten geven aan de BHV-‘ers.

Inhoud cursus:
Tijdens de opleiding Ploegleider BHV komen de volgende onderwerpen aan bod: Algemeen Wettelijk kader Bedrijfshulpverlening. Organisatie Bedrijfshulpverlening. Begeleiden van inzetten. Verbindingen. De inzet Ontruiming Voorbereiden op de taken die voortvloeien uit het leiden van een BHV-ploeg. Voorbereiden op de inzet van de BHV-ploeg. Oefenen met de BHV-ploeg. Beoordelen van de veiligheidssituatie van de locatie. Beheren en controleren van de beschikbare middelen. Evalueren en rapporteren van inzet en oefeningen.

 1. De training bestaat uit 2 (niet aaneengesloten) dagen instructie van 08.00 tot 16.00 uur. Tussen beide cursusdagen krijgt de cursist een huiswerkopdracht mee. De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen en een praktijkopdracht.

Duur:
4 dagdelen

Plaats:
Rotterdam

Cursus dagen:
Op aanvraag

4 EHBO basiscursus Oranje Kruis

 

Doelgroep:
Medewerkers van bedrijven en of instellingen die meer vaardigheden en deskundigheid willen hebben dan het BHV diploma.

Inhoud cursus: 
Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten.

 1. Het vaststellen van het bewustzijnsniveau en controle van de ademhaling.
 2. Stoppen van ( ernstige ) bloedingen.
 3. Reanimatie en gebruik van AED.
 4. Diverse ziektebeelden herkennen ( letsel door kou / warmte )

Duur:
6
 dagdelen.

Plaats:
Rotterdam

Cursus dagen:
Op aanvraag

Indien u meer informatie wenst te ontvangen kunt u onderstaand contactformulier invullen. Vervolgens wordt er met u contact opgenomen. U mag ons natuurlijk ook bellen.